محصولات ما

شرکت توسعه فناوران سبز کارا در کلینیک فوق تخصصی خود، در صدد تولید انواع محصولات بتنی نوآرورانه و دوستدار محیط‌زیست است.

در ادامه به آشنایی با این محصولات می‌پردازیم:

​بتن معمولی

​بتن متخلخل

​بتن خودتراکم

​بتن غلطکی

​بتن الیافی

​بتن پلیمری

​بتن رسی

​بتن گرافنی

​بتن شب‌تاب

​بتن شفاف

​بتن سبک

​بتن اکسپوز

​بتن آب‌بند

​بتن زنده (خود ترمیم)

* بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که در بسیاری از سازه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی اصلی بتن ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است. این سنگ مصنوعی، ترکیبی از سنگدانه و ماده چسبنده (بایندر) است.
* بایندر بر اثر واکنش هیدراتاسیون آب با سیمان در داخل بتن ایجاد شده و نقش چسبندگی اجزای بتن را دارد.
* از انواع گوناگون سیمان، پوزولان‌، الیاف، پلیمر و دیگر مواد افزودنی می‌توان در ساخت بتن استفاده نمود.
* خمیر سیمان (مخلوط آب و سیمان) یک چهارم و سنگدانه‌ها تقریباً سه چهارم حجم بتن را تشکیل می‌دهند.
* سنگدانه‌های مورد استفاده در بتن را می‌توان از نظر ابعاد به دو دسته تقسیم کرد:
1)   درشت دانه: دانه‌های بزرگتر از 75/4 میلی‌متر ( مانده بر روی الک شماره 4)
2)   ریزدانه: دانه‌های بین 75 میکرومتر (مانده بر روی الک شماره 200) تا  75/4 میلی‌متر (عبوری از الک شماره 4)
* بتن متخلخل نوعی از بتن با اسلامپ صفر است که با ساختار متخلخل خود اجازه عبور آب را می‌دهد. این نوع بتن عمدتاً در روسازی‌های سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند رواناب ایجاد شده در سطح را زهکشی نماید. مواد تشکیل دهنده بتن متخلخل سیمان پرتلند، سنگدانه درشت، مقدار کم یا فاقد ریزدانه، آب و مواد افزودنی می‌باشد. طول عمر روسازی‌های متخلخل حاوی سنگدانه‌های‌ درشت، حدودا 30-50% بیشتر از روسازی معمولی است.
 * توسعه شهرنشینی به دلیل استفاده از آسفالت و سنگ فرش در روسازی، سبب افزایش سطوح نفوذناپذیر خواهند شد که متعاقباً منجر به افزایش میزان رواناب در سطح شهری می‌گردد. این موضوع در طولانی مدت می‌تواند تغذیه‌ی ذخایر آب زیرزمینی را تحت تأثیر قرار دهد. استفاده از بتن متخلخل در روسازی شهری نقشی اساسی در کنترل کیفیت آب و مدیریت رواناب حاصل از بارندگی ایفا می‌کند و می‌تواند نرخ طبیعی نفوذپذیری هیدرولوژیکی را حفظ کند. همچنین، از دیدگاه مهندسان راه و حمل و نقل، کاهش میزان رواناب می‌تواند سطح ایمنی معابر را افزایش دهد. استفاده از بتن متخلخل در سیستم های زهکشی یک تکنولوژی پایدار و دوستدار محیط زیست می‌باشد که می‌تواند در معابر با حجم ترافیک کم نظیر همچون پارکینگ‌های بدون سقف، خیابان‌های با ترافیک سبک و پیاده‌روها استفاده گردد. علاوه بر این، روسازی بتن متخلخل دارای چندین ویژگی سودمند دیگر نظیر کاهش آلودگی صوتی، کاهش گرما، حفظ اکوسیستم محلی، تقویت ذخایر آب زیرزمینی می‌باشد.
* بتن خود تراکم اولین بار در سال 1986 توسط اوکامورا در ژاپن پیشنهاد شد. بتن خودتراکم یکی از انواع بتن‌های نوین است که با کارایی بالا همواره عملکرد خوبی در برابر جداشدگی سنگدانه‌ها از خمیر سیمان را از خود نشان می‌دهد. مصالح استفاده شده در بتن خودتراکم تقریبا همانند بتن معمولی می باشد ولی با این تفاوت که سنگدانه‌های مورد استفاده در بتن خودتراکم در ابعاد کوچک می باشند و در برخی موارد برای ساخت آن علاوه بر مقادیر نسبتاً زیاد فوق روان‌کننده، از افزودنی لزجت دهنده نیز استفاده می‌شود. در واقع بتن خودتراکم می‌بایست همزمان دو مشخصه متناقض روانی به همراه پایداری بالا را رعایت نماید. بتن خودتراکم می‌بایست سه ویژگی زیر را داشته باشد:
- قابلیت پرکنندگی: پرکردن قالب‌ها تحت وزن مخصوص بتن
- قابلیت عبور: عبور بتن در بین آرماتورها بدون رخ دادن انسداد
- پایداری در برابر جداشدگی: قابلیت پیوستگی ترکیبات بتن
* خواص بتن تازه در بتن‌های خودتراکم از حساسیت بیشتری نسبت به انواع دیگر برخوردار است زیرا مزایای این بتن غالباً از خواص آن در فاز خمیری ناشی می‌گردد و به همین دلیل نیز آزمایش‌های خاصی برای ارزیابی رفتار بتن خودتراکم در حالت تازه بکار گرفته می‌شود، در این راستا بتن خودتراکم دارای مزایای بسیاری ازجمله موارد به شرح ذیل می‌باشد:
-      بهبود کیفیت ظاهری در نما
-      صرفه اقتصادی با کاهش نیروی انسانی و زمان اجرا
-      اجرای سازه‌های بتنی خاص همچون بتن ریزی در محیط‌های دریایی
-      کاهش آلودگی صوتی
-      بهبود دوام بتن
-      آزادی بیشتر در طراحی سازه، سطح تمام‌شده بهتر و ارتقای کیفیت محصول نهایی
-      کمک به توسعه صنعت پیش ساختگی قطعات بتنی و افزایش ایمنی در کارگاه
* کاربرد صحیح بتن خودتراکم می‌تواند تأثیرات مثبت فراوانی بر روند ساخت سازه‌های بتنی داشته باشد. افزایش بهره‌وری یکی از موارد مهمی است که با استفاده از بتن خودتراکم می‌توان به آن دست پیدا کرد. باید توجه داشت که در کنار تلاش برای کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری در امر بتن ریزی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مسئله برای تمام رده‌های کاربرد، از پروژه‌های معمولی تا پیچیده‌ترین سازه‌ها صدق می کند.
* بتن غلطکی یا بتن متراکم شده با غلطک از انواع ویژه بتن است که اغلب برای روسازی و سدسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد بتن غلطکی، اسلامپ تقریبا صفر آن در حالت تازه است. این ویژگی، امکان تحکیم مناسب و دستیابی به ویژگی‌های مورد نظر را فراهم می‌کند.
*درصد زیادی از حجم مخلوط بتن غلطکی از سنگدانه تشکیل شده است. این ذرات ریز و درشت بر روی خواصی نظیر کارایی، چگالی، مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، مشخصات حرارتی، دوام و عملکرد بتن تاثیرگذار هستند. از سنگدانه‌های مورد استفاده در بتن معمولی می‌توان برای ساخت بتن غلطکی نیز استفاده کرد. با این وجود، توزیع دانه‌بندی بتن غلطکی با بتن معمولی متفاوت است.
* بتن غلطکی دارای کاربردهای متعددی در ساخت سد، خیابان، بزرگراه، تقاطع‌ها، شانه جاده، مسیر عبور دوچرخه، مسیر عبور ماشین آلات سنگین، مراکز اسقاط، بندرگاه، خطوط راه‌آهن، تاسیسات نظامی، مرکز پخش، پارکینگ، انبار، کارخانه، نیروگاه، رویه محافظ، فونداسیون، کف صنعتی، محل تعمیر هواپیما و غیره است.
* در ساخت این نوع بتن از کامپوزیت‌ها به‌عنوان یک فناوری نوین در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود. از جمله مواد جدیدی که جایگاه ویژه‌ای در ساخت‌وساز به خود اختصاص داده، افزودنی‌های و الیاف تقویت‌کننده می‌باشد. این مواد همواره باعث بهبود مقاومت خمشی در بتن می‌گردند.
طبقه‌بندی انواع بتن الیافی:
* الیاف کم جهت کاهش میزان جمع شدگی در بتن (1٪> حجم الیاف)
* الیاف متوسط یا بتن الیافی معمولی جهت اصلاح خواص سازه‌ای نظیر برش، عرض ترک و رفتار خمشی
* بتن‌های الیافی شکل پذیر، این نوع از بتن‌ها خود به چندین دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند: بر پایه مصالح شیمیایی، بتن‌های حریره الیافی و مواد مرکب مهندسی بر پایه مصالح سیمانی.
مزایای بتن الیافی عبارتند از:
+ مقاومت در مقابل تورق، سایش و هوازدگی سطح
+ مقاومت زیاد در مقابل تنش‌های خستگی
+ مقاومت بسیار عالی در مقابل ضربه
+قابلیت باربری زیاد بعد از ترک خوردگی
+ مقاومت کششی، خمشی و برشی مناسب
* از جمله کاربردهای این بتن می‌توان به تسطیح اضافی جهت افزایش مقاومت بتن مسلح به‌منظور کاهش ترک خوردگی و افزایش قدرت جذب انرژی تحت اثر بارهای ضربه‌ای (همچون فرودگاه‌ها و بزرگراه‌ها)، موج‌های انفجاری، فونداسیون موتورخانه‌ها و ماشین آلات صنعتی بزرگ، دیوارهای حفاظتی، پناهگاه‌ها و آشیانه هواپیما، ساختمان رآکتورهای اتمی، قطعات مربوط به تونل‌سازی، شمع‌های ضربه گیر و قطعات نسوز با الیاف فولادی اعلاء اشاره نمود.

* پلیمر و محصولات پلیمری از سال 1990 مورد توجه قرار گرفتند و در این سال برای اولین بار مصرف پلیمرها از نظر حجمی بیشتر از آهن بود. استفاده از پلیمر در بتن باعث ارتقاء خواص بتن در ساخت‌ و ساز گردیده است. بتن‌های پلیمری از نمونه متداول سیمانی عملکرد بهتری دارند و به همین دلیل امروزه کاربردهای فراوانی دارند.
* به‌طور کلی بتن‌های پلیمری شامل 80 الی 95 درصد مواد پرکننده معدنی و 5 الی 20 درصد محلول مونومر (ترکیبات آلی) می‌باشند. برای اینکه بتوان یک بتن پلیمری باکیفیت تهیه کرد، می‌بایست مواردی همچون استفاده از بایندر مناسب، استفاده از نوع و میزان مناسب مواد پرکننده و استفاده از افزودنی‌های مناسب را جهت بهبود خواص بتن در نظر گرفت.
* بتن‌های پلیمری جامد یا کامپوزیت‌های پلیمری موادی با وزن پایین اما مقاومت بالا در برابر عوامل جوی و واکنش‌هایی مناسب در برابر بارهای وارد بر سازه هستند که برای اولین بار در زمان جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفتند. از این بتن برای ساخت سازه‌های پیشرفته، ساختمان‌هایی که کنترل کیفیت در آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین سازه‌هایی که به‌شدت در معرض مواد خورنده هستند استفاده می‌گردد.

خاک به عنوان یک مصالح خام:
در سال 2050، سه میلیارد نفر از مردم جهان در کشورهای فقیر و ثروتمند در وضعیت نامناسبی سکونت خواهند داشت. به دلیل اثرات نامطلوب زیست‌محیطی ناشی از تولید سیمان و به‌موازات آن افزایش گرمایش جهانی، نمی‌توان این حجم وسیع از ساخت و ساز را فقط با بلوک‌های سیمانی و بتن مسلح مرتفع ساخت، بلکه باید از مواد طبیعی مانند خاک (رس، سیلت، ماسه)، به‌عنوان مصالح ساختمانی بیشتر بهره برد. بنابراین خاک، یکی از بهترین گزینه‌ها برای پاسخگویی به این تقاضا است. زیرا در صورت استفاده از یک منبع قرضه محلی، خاک به‌صورت فراوان در دسترس می‌باشد و از سوی دیگر علاوه بر قابلیت بازیافت فراوان، مشکلات حمل و نقل را هم کاهش می‌دهد. شایان ذکر است که استفاده از خاک رس در صنعت ساخت و ساز به دو صورت زیر می‌باشد:
1)    ساخت بتن رسی:
از بتن رسی برای اجرای دال‌هایی به ضخامت حداکثر 10 سانتی متر استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از این بتن برای تعمیر دیوارهای سنگی خاص یا پر کردن سوراخ‌های بزرگ در دیوارهای کاه گلی استفاده کرد. ساخت دیوار باربر و اجرای دال فشاری با استفاده از این بتن امکان پذیر نمی‌باشد. بنابراین، بتن رسی جهت اجرا در سازه‌های بزرگ مناسب نیست. اصولاً مزیت اصلی بتن رسی در کیفیت بسیار مناسب آن در هنگام انتقال دما در ساختمان‌های مسکونی می‌باشد. همچنین بتن رسی علاوه بر تقویت تغییر فاز حرارتی نقش جاذب صدا را در ساختمان ایفا می‌کند. در استفاده از این محصول ردپایی از تولید کربن دیده نمی‌شود و این خود می‌تواند یک موضوع دوستدار محیط زیست در راستای توسعه پایدار باشد.
2)   بلوک خاک فشرده یا بلوک خشتی
بلوک خاک فشرده شامل 15 تا 40 درصد خاک رس غیر منبسط، 25 تا 40 درصد پودر سیلت و 40 تا 70 درصد ماسه تیزگوشه یا شن ریزدانه است که با نیروی فشاری ساخته می‌شود. بلوک‌های خشتی علاوه بر قابلیت بالا در عایق نمودن دیوار و کف در برابر صدا به کاهش آلودگی هوا، تنظیم رطوبت گرمایی هوا، جذب بو و فیلتر کردن برخی آلاینده‌ها در ساختمان کمک می‌کنند. دیوار ساخته شده از بلوک خشتی در هوای مرطوب رطوبت را جذب کرده و هنگامی که هوا خشک است، دوباره آن را منتشر می‌کند. بلوک‌های خاک فشرده به دیوار اجازه می‌دهد تا گرمای زیادی را ذخیره کند و دوباره آن را بازتاب نماید تا نوسانات دما به حداقل برسد. همچنین اگر رطوبت نسبی هوا در محدوده 50 درصد باشد، از تشکیل کپک جلوگیری می‌شود. به همین دلیل است که خانه ساخته شده از مصالح خاکی باعث ایجاد هوای تازه در ساختمان می‌شود، این امر به‌ ویژه برای بیماران با مشکلات تنفسی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. نتایج زیر حاصل یک پروژه تحقیقاتی مشترک بین کلینیک بتن سبز با کشور فرانسه در خصوص بتن حاوی رس می‌باشد:
* مقاومت فشاری پایه 4 الی 6 مگا پاسکال.
* مقاومت فشاری همراه با آهک 6-18 مگا پاسکال.
* قابلیت احتراق: غیرقابل اشتعال.
* جذب رطوبت: حداکثر 5 تا 7 درصد وزن خشک.
* مقاومت: بلوک فشرده رس با آهک در برابر آب مقاوم است.
* میزان عایق بودن در برابر صدا برای دیوار باضخامت 40 سانتی متر برابر 56 دسی بل گردید.
* عملکرد عالی مصالح بر پایه گرافن اخیراً توجه محققان مهندسی عمران را به استفاده از آن در کامپوزیت‌های سیمانی به نحوی جلب نموده است که استفاده از گرافن در بتن به‌عنوان انقلاب بزرگی در صنعت تکنولوژی بتن قلمداد می‌گردد. زیرا طبق آخرین تحقیقات، استفاده از گرافن منجر به افزایش 146% در مقاومت فشاری و 400% کاهش نفوذپذیری در بتن می‌گردد. لذا متعاقباً برای رسیدن به خواص مکانیکی و دوام طراحی شده میزان استفاده سیمان در بتن کاهش می‌یابد که طبیعتاً مقدار انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید دی اکسید کربن بر اثر فرآیند ساخت سیمان به میزان 446 کیلوگرم CO2 در هوا کاهش خواهد یافت.
* با این حال، تنها عامل بازدارنده استفاده از گرافن در بتن هزینه بالای تهیه آن در بازار می‌باشد. بنابراین رفع این چالش با حفظ عملکرد بالا در خواص مکانیکی و دوام یکی از موضوعات تحقیقاتی بسیار مهم برای پژوهشگران صنعت عمران به شمار می‌رود. لذا جهت بستر سازی استفاده بهینه از گرافن در صنعت ساخت‌وساز کشور، برای اولین بار کلینیک بتن سبز پس از تحقیقات گسترده و طولانی بر مبنای ارزیابی رفتار مکانیکی، دوام و ریزساختار، موفق به سنتز گرافن ارزان قیمت و با مقاومت مکانیکی و دوام بالا گردید.‌ به نحوی که افزایش 85% مقاومت فشاری، کاهش 55% نفوذپذیری و افزایش 215% دوام در برابر واکنش‌های قلیایی _ سیلیسی  در کامپوزیت سیمانی حاوی گرافن سنتز شده گردید. لذا بر اساس نتایج تحقیقات کلینیک بتن سبز، گرافن مذکور می‌تواند به‌عنوان یک افزودنی نوین جهت استفاده در کامپوزیت‌های بر پایه مواد سیمانی استفاده گردد.
* ترکیبات بتن شب‌تاب حاوی سیمان، سنگدانه های ریز و فسفر مانند آلومینات استرانسیوم می‌باشد. محصولات بتنی شب‌تاب دارای مقاومت مکانیکی خوب به همراه مقاومت بالا در برابر لغزش می‌باشند. در این نوع بتن‌ها افزودن آلومینات استرانسیوم فسفرسنت، درخشندگی را تا 10 ساعت برای محصولات بتن ایجاد می‌کند. با توجه به قابلیت‌های این بتن در نگهداری نور، انرژی و انعکاس آن در تاریکی  و خلق زیبایی می‌توان از این بتن در دیوارها، کف پوش‌ها، سنگ‌فرش‌ها، بلوک‌ها و کاربردهای متنوع دیگر در حوزه هنر استفاده نمود.
استفاده از فناوری نانو امکان تولید بتن شفاف را فراهم آورده که تحولی بزرگ در زمینه طراحی ساختمان‌ها و سازه‌های شهری به شمار می‌آید. این نوع بتن با افزودن فیبرهای شیشه به مخلوط سنگدانه، سیمان و آب به شیوه‌ای متفاوت با شیوه سنتی ساخت بتن، برای تولید محصولی خارق‌العاده تهیه می‌گردد. با توجه به قابلیت‌هایی همچون عبور نور از خود و خلق زیبایی، از این بتن در دیوارها، کف پوش‌ها، بلوک‌ها و کاربردهای متنوع دیگر در حوزه هنر استفاده می‌شود.
برخی از ویژگی‌های بتن شفاف عبارت‌اند از:
* می‌توان نور را تا 20 متر در سرتاسر بتن بدون اتلاف روشنایی انتقال داد.
* افزایش نور طبیعی در دفاتر و انبارها که متعاقباً میزان مصرف الکتریسیته هم کاهش خواهد یافت.
* کاربرد این محصول در صنعت ساختمان بیشتر برای دیوارها می‌باشد، در چنین حالتی هر دو سمت دیوار و ضخامت دیوارها قابل رؤیت هستند؛ و در هر دو سمت داخلی و خارجی بتن شفاف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
* قابلیت استفاده به‌عنوان سازه باربر را نیز داراست و می‌تواند به حالت مسلح نیز ساخته شود.
* به‌صورت پیش‌ساخته و در رنگ‌های متنوع ساخته می‌شود.
* دقت تولید آن بسیار بالاست.
* در سال‌های اخیر تقاضا برای استفاده از بتن سبک در طیف گسترده‌ای از پروژه‌های ساخت و ساز به دلیل کاربردهای متنوع آن افزایش یافته است. این بتن‌ها به‌گونه‌ای ساخته شده‌اند که وزن به‌مراتب کمتری از بتن‌های معمولی دارند. استفاده از بتن سبک در مقایسه با بتن‌ معمولی مزایای بسیار زیادی را دارد. سبک بودن این نوع از بتن‌ها باعث کاربرد وسیع آن‌ها به‌عنوان عایق‌های حرارتی و صوتی شده است.
* بتن‌های سبک دارای چگالی تقریبی 1440 تا 1840 کیلوگرم بر متر مکعب هستند در حالی که چگالی بتن‌های معمولی 2200 تا 2400 کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد. اگر چه اصطلاح بتن سبک برای اولین بار در 100 سال قبل مطرح شد اما به دلیل نبود امکانات و تجهیزات پیشرفته استفاده از آن تنها به پروژه‌هایی با مقیاس بسیار کوچک محدود شده بود. در 20 سال اخیر و با ورود به قرن 21، پیشرفت‌های مهمی در حوزه صنایع ساخت و ساز رخ داد و همین موضوع امکان استفاده گسترده‌تر از انواع بتن‌های سبک در صنعت ساخت و ساز را فراهم نمود.
* از جمله کاربردهای بتن سبک عبارت‌اند از: پوشاندن و ضخیم کردن سقف و کف در صورت لزوم، قالب‌گیری سازه‌های فولادی برای محافظت از آن‌ها در برابر آتش و خوردگی، عایق حرارتی در سقف‌ها، عایق‌کاری لوله‌کشی‌های آب، ساخت دیوار‌های پارتیشن و دیوار‌های پانلی، عایق‌کاری دیوارها، ساخت دیوار‌های باربر با استفاده از بلوک‌های بتنی سلولی و کاربرد به‌عنوان ماده پر کننده در پانل‌های دیواری در ساختمان‌های چند طبقه.
* پانل‌های بتن اکسپوز به پانل‌های بتنی‌ای گفته می‌شود که سطح نمایان نهایی کار با استفاده از بتنی صاف و صیقلی اجرا گردد و بر روی آن پوشش بتنی مصالح دیگری اجرا نشود. بنابراین در این نوع بتن‌ها، کیفیت ظاهری و سطحی بتن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در سال‌های اخیر و با توجه به رشد طراحی‌های مدرن و اکسپوز صنعتی استفاده از بتن‌های اکسپوز به ویژه در سازه‌های عمومی و بناها و سازه‌های معماری پررنگ‌تر شده است.
* استفاده از پانل‌های بتن اکسپوز تنها محدود در اجرای دیوارهای ساختمانی نمی‌باشد، بلکه این پانل‌ها می‌توانند برای کف و پله نیز مورد استفاده قرار گیرند. در سال‌های اخیر طراحی‌های مدرن به سمت استفاده از بتن اکسپوز در تمامی عناصر ساختمانی پیش رفته است و حتی طراحی‌های وسایل خانه از جمله میزها، روشنایی‌ها، گلدان‌ها و سایر عناصر با بتن اکسپوز بیش از پیش محبوب شده است.
* بتن با وجود خصوصیات منحصر به فردی که باعث گردیده به‌عنوان پر مصرف‌ترین ماده ساختمانی به شمار آید دارای خصوصیاتی می‌باشد که حفظ شرایط بهره برداری و دوام آن مستلزم رعایت اصول نگهداری می‌باشد. پر واضح است که عمده مشکلات بتن را از منظر دوام می‌توان به نفوذپذیری بتن در برابر گاز و آب نسبت داد. از این رو بدیهی است که با کنترل و کاهش نفوذ آب به درون بتن می‌توان تا حدود زیادی بتن را در برابر عوامل مخرب حفاظت نمود.
* بتن آب بند به بتنی گفته می‌شود که همه تدابیر و تمهیدات لازم جهت کاهش نفوذپذیری و آب بندی در آن دیده شده باشد. آب بندی سازه‌های بتنی به دو روش قابل انجام می‌باشد. روش نخست کاهش نفوذپذیری، کنترل و نگهداری در ساخت بتن و روش دوم مربوط به اجرای تمهیدات پس از ساخت است.
* آب‌بندی بتن به‌منظور افزایش دوام سازه‌های بتنی در مجاورت آب مانند تونل‌ها، سدها، مخازن آب و فاضلاب، مخازن نگهداری انواع مایعات، سازه‌های زیرزمینی در مجاورت تراز بالای آب زیرزمینی مانند متروها، ایستگاه‌های پمپاژ و زیرزمین‌ها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

* بتن زنده بتنی است که ترک‌های کوچکی را که در مراحل اولیه رشد بتن به خودی خود ایجاد می‌شود، التیام می‌بخشد. در حین ساخت این نوع بتن، مقداری آب مخلوط با باکتری آبی جایگزین می‌گردد. مکانیسم در این نوع بتن به این صورت است که بتن از باکتری‌های زنده تشکیل شده و خوراک آن هم نیز تأمین می‌شود. در ساخت بتن زنده با استفاده از باکتری، محققان موفق به تولید نوعی از بتن زنده شده‌اند که در آن دی اکسید کربن نفوذ یافته در بتن به کربنات کلسیم تبدیل می‌گردد. از آنجائیکه کربنات کلسیم دارای جرم مولی بالا در مقایسه با محصولات هیدراتاسیون می باشد، متعاقبا مقاومت فشاری نمونه هم افزایش خواهد یافت.
* پژوهشگران برای تولید این نوع بتن زنده از باکتری Synechococcus استفاده نمودند و آن را با ژلاتین، شن و مواد مغذی ترکیب کرده و در قالب ریختند. باکتری‌ها پس از قرار گرفتن در برابر گرما و نور خورشید، بلورهای کربنات کلسیم را اطراف ذرات شنی همانند روند تولید صدف در دریا احاطه می‌کنند.
* یکی از مزایای کمک گرفتن از باکتری در ساخت بتن این است که در صورت عدم مصرف کامل آب، بتن به رشد خود ادامه می‌دهد. در فرآیند تولید بتن زنده از فتوسنتز کمک گرفته می‌شود؛ به همین دلیل پژوهشگران می‌گویند می‌توان از این روش پروسه تولید بتن را با محیط زیست سازگار کرد.
 

آیا به مشاوره نیاز دارید !​​​​​​​

​تلفن: 02177313186

دفتر تهران: مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی

ایمیل:info@sabzkara.com